HR Stage lopen bij het tofste recruitment- en detacheringsbureau….deel II

We zijn inmiddels alweer op de helft van onze stageperiode en wat gaat de tijd snel! Toch hebben we het idee dat we hier in 4 weken al meer hebben geleerd dan in 3 maanden op school. In de praktijk leer je gewoon zoveel meer dan via ‘het boekje’. Het mooie aan stagelopen is ook dat je jezelf zowel bewust als onbewust aan het ontwikkelen bent.

Bij VitalSelect worden we van A tot Z meegenomen in de werkprocessen en hierdoor doen we veel ervaring op. Het zorgt er namelijk ook voor dat je de taken oppakt die je liever links laat liggen. Zo heeft o.a. Jeroen ons al aan het begin verteld dat iedereen aan het begin een bel angst heeft. Dat houdt in dat je bang bent om onbekenden te bellen en hen vragen te stellen. En natuurlijk dachten we dat wij dat niet zouden hebben. Nu viel het reuze mee in vergelijking tot anderen, maar het moment dat iemand opneemt en je je eerste zin uitspreekt, gaat er toch wel stress door je heen. Wat moet je vragen? Vindt hij/zij het wel een leuk gesprek? Hoewel het lastig blijft om je eigen gedachten opzij te schuiven, is oprechte interesse het enige wat je nodig hebt. Je hoeft geen ervaren beller te zijn, jouw luisterende oor en enthousiasme is vaak al meer dan genoeg.

We zijn vanaf het begin van onze stage ook bezig geweest met het schrijven van vacatures. Eline heeft ons toen een soort snelcursus gegeven om vacatureteksten te leren schrijven. Want waar let je op bij het schrijven? En hoe onderscheid je jouw vacature van de rest? Soms lijken zaken vanzelfsprekend, maar dan zit er toch nog een hele gedachtegang achter!

Op dit moment zijn we veel bezig met het recruitmentproces rondom studenten. We zijn zelf immers dezelfde doelgroep en kunnen ons hierdoor goed in hen verplaatsen. Door onze stagebegeleiders Eline en Menno hebben we geleerd hoe je het beste contact kan leggen en kan communiceren met potentiële kandidaten. Regelmatig komen kandidaten op kennismakingsgesprek bij VitalSelect en ondertussen hebben wij er ook een aantal bijgewoond. Het is heel leuk om iemand waar je al schriftelijk contact mee hebt gehad ook in het echt te leren kennen. En het is dan heel mooi om te zien als iemand met passie over zijn/haar ambities vertelt en even later met een bijpassende uitdaging aan de slag kan. Want het is onze ambitie om de jouwe waar te maken.