HR Stage lopen bij het tofste recruitment- en detacheringsbureau…Hoe dan??

Misschien heb je ons al voorbij zien komen op LinkedIn en misschien ook niet. Graag stellen we onszelf aan je voor: wij zijn Debbie en Natascha en lopen stage bij VitalSelect. 

In een driedelige blogpost nemen we je mee in onze stageperiode en vertellen we je meer over onze eigen ervaringen.

Hoe zijn wij bij VitalSelect terechtgekomen?

We weten nog heel goed hoe alles gegaan is. Het begon met contact via LinkedIn. Beiden hadden we in onze biografie gezet dat we zoekende waren naar een HR-stage. Tot onze verbazing ontvingen we veel berichten over een stage of kregen we zelfs spontaan een bijbaan aangeboden. 

Toch was er één bericht dat ons opviel tussen het aanbod en dat was die van Jeroen. Hij vroeg ons juist wat wij precies zochten en wilden bereiken in een stage, in tegenstelling tot de rest. Zij plaatsten ons enkel in een openstaande vacature of vroegen ons telefoonnummer om vervolgens nooit meer op te bellen.

Vanaf toen is alles heel snel gegaan. Binnen een paar dagen hadden we telefonisch contact met Jeroen en vervolgens werden we uitgenodigd om op kennismakingsgesprek te komen. En zo gezegd, zo gedaan! Een week later stonden we op de stoep aan de Distelweg. Beiden hebben we toen een heel leuk gesprek gehad met Eline en Jeroen en vervolgens kennis gemaakt met het hele team. Enthousiast verlieten we het pand; we hadden onze stage gevonden.

Voordat onze eerste officiële stagedag begon, zijn we bij een meetup geweest die mede door VitalSelect werd georganiseerd. Om kennis te maken met het vakgebied nodigde Jeroen ons hiervoor uit. Deze meetup ging over het gebruik van het Bouw Informatie Model, afgekort BIM, bij grote utiliteitsprojecten. Deze meetup was erg interessant, omdat we relevante kennis hebben opgedaan die we in de eerste stageweek gelijk konden toepassen. Vervolgens hebben we geborreld met het team en hun netwerk en zo verder kennisgemaakt. En een paar dagen later was het tijd voor onze eerste stagedag!